Strani

petek, 18. januar 2013

Ustvarjalno pisanje


RAZMISLI IN V DUHU PREBRANE DRAME TVORI KRAJŠI ZAPIS 80-100 BESED, V KATEREM  KOMENTIRAJ NAVEDENO MISEL.

"Privid je edini paradiž, iz katerega ne moremo biti pregnani"

6 komentarjev:

  1. Ali bomo spričo ogledala, ki ga Goga kaže naši družbi, sposobni prepoznati lastne napake? Ali bomo, kot običajno, raje živeli v laži?
    Smo opaznovani in opazujemo. Naše napake in travme izživljamo nad prijatelj, družinskimi člani in okoljem. Prav tako kot v Gogi, se tudi sedaj ta stanja kažejo kot depresije, posilstva in zloraba otrok, alkoholizem in druge odvisnosti, samomori ter družinske tragedije.
    Ne trdim, da se je lahko sprijazniti z lastnimi napakami, še težje jih je začeti popravljati. A prav ko zaidemo v paradiž – stanje popolnega užitka ali blaženosti, je potrebno prepoznati napake, jih odpraviti in graditi na novo.

    OdgovoriIzbriši
  2. "Privid je edini paradiž, iz katerega ne moremo biti pregnani" - S to mislijo nam pisatelj sporoča, da tudi če živimo v zanikrnem svetu v katerem trpimo, nam vedno ostanejo še sanje in prividi. S pomočjo njih se lahko odmaknemo od vseh težav, ki nas v realnem življenju stiskajo v kot.

    OdgovoriIzbriši
  3. Privid je le tisti prizor, slika,.., ki ga vidimo samo mi v svoji glavi. Nobeden nam ga ne more spremeniti ali vsiliti drugačne slike v naše možgane. Ustvarimo si lahko svoj pogled na svet in temu lahko rečemo paradiž.
    Tudi Gapit je živel z lutko, jo oblačil, jedel z njo... Ustvaril si je privid in zanj je bil to verjetno paradiž. Videl je svet kot si ga je želel videti, živel je z "osebo" s katero si je želel in tega mu ni mogel nobeden vzeti. Nihče ga ne bi moral vrniti nazaj v stvarnost.

    OdgovoriIzbriši
  4. "Privid je edini paradiž, iz katerega ne moremo biti pregnani"
    Avtor nam sporoča, da kljub temu, če živimo v zanikrnem svetu, imamo sanja. Z njimi si lahko vsaj za nekaj časa odmislimo težave.

    OdgovoriIzbriši
  5. Privid, privid pripada le nam in vsak si ga kroji po svoje. V prividu lahko vse slabe stvari in vse napake popravimo, jih predstavimo v lepšem pogledu. Ustvarimo si privid, v katerem lahko vidimo življenje kot si ga želimo, se obdamo z ljudmi in materialnimi stvarmi, ki si jih želimo. Lahko uživamo svoje sanje, kjer nas nihče ne omejuje in nihče nam ga ne more vzeti. Je kot prostor kamor se zatečeš ko potrebuješ mir, se obdaš z lepimi mislimi. In iz tam nas ne more nihče pregnati, razen sami sebe.

    OdgovoriIzbriši
  6. >Privid je edini paradiž, iz katerega ne moremo biti pregnani< Avtor nam sporoča da je lahko tudi naš svet mesto Gogi ampak vsi imamo svoje "privide", sanje in domišljijo, s katerim vidim stvari lepše kot so in bolj zanimive, z njimi si ustvarjamo življenje kot si ga želimo. Vsak ima različne sanje, želje in načrte, ki nam jih nihče ne more vzeti. Z njimi odganjamo slabe misli in spomine iz preteklosti.

    OdgovoriIzbriši